Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Készítsünk húsvéti díszeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 03.
Ha húsvét, akkor nyúl. Ha pedig szabadidő, akkor kézműveskedés. Fonjuk össze a kettőt így nagyszombat felé közeledve, a feltámadást ünnepelve, s készítsünk nyuszis díszeket!
Tovább...
 
Tudtad, hogy áprilistól a legaktívabb a kullancs? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 03.
Agyvelőgyulladás és Lyme-kór – a kullancsok által terjesztett betegségek két fajtája, amelyektől joggal félünk, ám apró praktikákkal (és védőoltással) megelőzhetjük a fertőzést, s az abból fakadó súlyos következményeket.
Tovább...
 
Egyedi, különleges ékszerre vágysz? – Hímezz magadnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 03.
Nem, nincs itt semmiféle elírás! Egy fiatal Fejér megyei anyuka, Wéber Aletta segítségével most megmutatom, hogyan készíthet otthon bárki csodás hímzett nyakláncot, fülbevalót, karkötőt. Nem kell hozzá kiemelkedő kézügyesség, és még a pénztárcánkat sem kell kifosztanunk!
Tovább...
 
Diabetesről, hitről EFi előadásokon Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. április 03.
2018 őszén indult a Gárdonyi Járásban illetékes Velencei Egészségfejlesztési Iroda programsorozata, amelynek keretében - többek között - egészségvédelemről, betegségek megelőzéséről és más, minden korosztály számára hasznos előadásokra invitálják az érdeklődőket Velencétől Gárdonyon és Pákozdon át Szabadegyházáig.
Tovább...
 
Medveherélés - dudaszóval Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 03.
„Van a lelkünknek egy olyan része, amit egyedül ez a zene képes felébreszteni.” - Király Dáviddal beszélgettem a népzenéről, a medveherélésről, az Ifjú Pásztorzenészek Szövetségéről és a dudakészítésről.
Tovább...
 
BCE-s terepgyakorlat volt a Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 03.
Regionális és környezeti gazdaságtan szakos hallgatók vettek részt terepgyakorlaton a Sóstón. A BCE-s fiataloknak Mészáros Attila alpolgármester mutatta be a teljes városrészt érintő rehabilitációs program során elvégzett rekonstrukciós munkákat, majd Csete Gábor környezetvédelmi felelős adott elő a tanösvény diverzitásáról.
Tovább...
 
A Brexit dilemmáit elemzik a Kodolányi Szabadegyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. április 03.
Folytatódik április 4-én, csütörtökön a Kodolányi Szabadegyetem – a Harmadik Kor Egyeteme programsorozat. Ezúttal a Brexit dilemmái címmel hallhatnak ismeretterjesztő előadást az érdeklődők.
Tovább...
 
Bélyegkiállítás nyílt a Ciszterci gimnáziumban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 03.
A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör legújabb, a cserkészet témakörben összeállított bélyegsorozatából nyílt kiállítás. A vándorkiállítás első helyszínén, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban jelentették be a Személyes bélyeg katalógus megjelenését is. Az eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt, az oktatási intézmény diákjai adtak műsort.
Tovább...
 
Kártya, lóverseny, kávéház – irodalmi program a Petzben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 02.
Palásthy Marcell szerencsejátékos hírlapíró volt az 1920-as években – a Petz Sörözőben holnap este az ő írásaiból, jegyzetekből és korabeli illusztrációkból összeállított könyvet mutatják be. A szerzővel, Zeke Gyulával Czinki Ferenc beszélget.
Tovább...
 
Születésnap a finn barátokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 02.
Ötéves születésnapot ünnepeltek tegnap a Közéleti és Kulturális Szalon vendégei a finn kultúrát népszerűsítő SAMPO Finnbarátok Körével. A tagok jó kapcsolatokat ápolnak a testvérvárossal, így a legfrissebb téli képek Kemiből érkeztek, a sarkkörön túli város 150 éves ünnepsorozatáról. Prépost Károlynéval, a társaság elnökével és dr. Raitsits Tivadar titkárral dr. Bakonyi István beszélgetett.
Tovább...
 
Színes finálé a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. április 02.
Hangszerfelismerés, történelmi esemény és hétköznapi pillanat megjelenítése, hagyományőrzők által alkotott szoborkép, történelmi személyek és idézetek felismerése is szerepelt a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntőjében. A Vörösmarty Színházban rendezett színes finálén hétfőn este nyolc középiskolai csapat mérte össze tudását. A Siklósi-díjat és a vándorzászlót első alkalommal a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium „Hirtelen jó lesz” csapata nyerte.
Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9153 - 9163 / 20399